Επεξεργασία Νερού – Αφαλάτωση

  1. Αρχική
  2. Γεωτρήσεις
  3. Χρήσιμες Πληροφορίες
  4. Επεξεργασία Νερού – Αφαλάτωση
Επεξεργασία Νερού – Αφαλάτωση Χρήσιμες Πληροφορίες
  • Κωδικός Προϊόντος:
  • Διαθεσιμότητα: 2-3 Ημέρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η EURODRILL HELLAS δραστηριοποιείται από το 1978 στον τομέα των υδρογεωτρήσεων, τοποθέτηση αντλητικών συγκροτημάτων καθώς και με την τελική επεξεργασία του αντλούμενου νερού είτε με τοποθέτηση ειδικών φίλτρων είτε με εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης όπου είναι αναγκαίο.

Για τα παραπάνω αφού πάρουμε πρώτα δείγμα του αντλούμενου  νερού από την γεώτρηση ή από το πηγάδι, το στέλνουμε σε εξειδικευμένο εργαστήριο για χημική και μικροβιολογική ανάλυση και με βάση τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη για το που θα χρησιμοποιήσει  το νερό, του  προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα επεξεργασίας του νερού.

Για τα φίλτρα και τα συστήματα επεξεργασίας του νερού (αφαλάτωση , αντίστροφη όσμωση κτλ) συνεργαζόμαστε με αποκλειστική συνεργασία με όλους τους εισαγωγικούς οίκους (Αμερικής & Ευρώπης),  ώστε ο πελάτης μας να έχει την δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα ποιότητας και τιμών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ:

Αφαλάτωση είναι η διεργασία αφαίρεσης αλάτων από μια αλατούχα ουσία και κυρίως από αλατούχα ύδατα. Έτσι, κατ΄ επέκταση, η αφαλάτωση είναι μια μέθοδος ανάκτησης πόσιμου νερού από θαλασσινό νερό, υφάλμυρα ποτάμια και λίμνες.

Εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές με ξηρό κλίμα, φτωχές σε πόσιμο νερό και με πρόσβαση όμως σε θαλασσινό νερό. Η αφαλάτωση άρχισε να αναπτύσσεται κατά τον 20ο αιώνα με την εμφάνιση λειψυδρίας σε πολλές περιοχές της Γης. Όπως είναι γνωστό το 97,3% περίπου των παγκόσμιων αποθεμάτων νερού βρίσκεται στη θάλασσα αναμεμιγμένο σε μεγάλες αναλογίες με διάφορα διαλυμένα άλατα σε τέτοια μορφή που η χρήση του, είτε ως πόσιμο, είτε ακόμα και για βιομηχανικές διεργασίες καθίσταται αδύνατη.

Η αφαλάτωση του θαλασσινού νερού με τη χρήση της τεχνικής της αντιστροφής όσμωσης είναι πλέον μια δοκιμασμένη και αναγνωρισμένη τεχνολογία που μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητος νερό ύδρευσης.

Η τεχνική βασίζεται στην διέλευση του θαλασσινού νερού σε υψηλή πίεση μέσα από μεμβράνες που διαχωρίζουν το νερό εισόδου σε δυο κλάσματα. Το διήθημα (permeate), δηλαδή το νερό που διέρχεται από την μεμβράνη (30 – 40% του νερού εισόδου) και το συμπύκνωμα (concentrate) (60 – 70%), δηλαδή το νερό που δεν διέρχεται. Στο συμπύκνωμα παραμένει το 99.8% των αλάτων του διηθήματος. Το διήθημα είναι νερό εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε άλατα κατάλληλο για ύδρευση, άρδευση και τις περισσότερες βιομηχανικές χρήσεις.

Οι προηγμένες μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού αποτελούν την πλέον δόκιμη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ποιότητας αλλά και της επάρκειας νερού σε δήμους, στη βιομηχανία και σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Ετικέτες: Επεξεργασία, Νερού, Αφαλάτωση, Χρήσιμες, Πληροφορίες